Vitrineskabe

Nordal vitrineskab i teak med fransk flet
Potte med ben i messing, sæt á 2 stk, fra Hübsch

Et vitrineskab er altid en god idé! Det giver dig masser af god og enkel opbevaringsplads, de er så smukke at se på og så passer de ind i alle hjem og til alle generationer.

I gamle dage blev vitrineskabe hovedsageligt brugt til det fine spisestel, som kun blev fundet frem til særlige lejligheder, og var oftest et møbel, som stod i den fine stue, hvis man havde sådan én. De smukke vitriner har fået en renæssance med moderne design og flere funktioner, og er nu mere populære end nogensinde før.

Sådan indretter du dit vitrineskab

Hvordan indretter du så dit glasskab så det ser smukt og indbydende ud? Du skal være opmærksom på ikke at overfylde skabet, det skal se enkelt let og luftigt ud. Det gør du ved ikke at indrette det med alt for mange store elementer. Kombinér ting i forskellige størrelser og former, samtidig med at der skal være god luft imellem tingene.

Nordal fletkurve med hank - sæt med 2 stk

 

Et vitrineskab egner sig virkeligt godt til at opbevare dine flotte køkkenting, fx din keramik tepotte, vinglas, smukke krus eller store ovale fade. Tænk lige hvor meget plads du så frigør i dine køkkenskabe!

Du har sikkert også flere smukke vaser, som du bare ikke bruger hele tiden. Og hvor er det så lige du gør af dem, når du ikke bruger dem? Et godt bud er dit vitrineskab, så kan de nemlig stå fremme og pynte hele tiden.

Dine favoritbøger kan du også med fordel have liggende eller stående i skabet. Dog bør du ikke fylde for mange bøger i skabet, da det hurtigt kan give et både tungt og rodet udtryk.

Kvalitet og design

Et vitrineskab er et møbel, som du har i mange år. Det er et møbel som oftest følger dig selvom du skifter bolig, lidt ligesom vi har oplevet det med de gamle karlekammerskabe. Netop derfor er det så vigtigt, at du vælger et skab i god kvalitet og som samtidig har et lækkert tidløst design. Herved får du et skab, som du vil elske i din indretning år efter år.

House Doctor collect væghængt vitrineskab i jern og glas

 

Væghængt vitrineskab

Har du ikke så meget plads til et stort skab, eller ønsker du dig et lettere udtryk, så er en vægvitrine den perfekte løsning. Et skab på væggen giver mere gulvplads og skaber et visuelt flot udtryk.

Der er så mange indretningsmuligheder med et vægskab. De er fantastiske til at skabe stemning og hygge i køkkenet, samtidig med at du får dekorativ opbevaring til dine krus, glas og kogebøger. På badeværelset er de perfekte til opbevaring af dine lækre cremer, dufte og smykker, samtidig at det tilfører badeværelset et hyggeligt touch.

Det giver også et visuelt flot og anderledes udtryk hvis du hænger vitrineskabet lavt fx i stuen ved sofaen eller i soveværelset.

Nordal vitrineskab

Nordal er kendt for deres store udvalg af utroligt smukke vitrineskabe. Flere af deres vitrineskabe har efterhånden nået en status som klassikere. Om man er til det elegante look som Classic vitrineskabene har eller til det mere rå look som vitrineskabene i jern, så har Nordal ramt en stil, som passer perfekt ind i de smukke skandinaviske hjem.

Nordal vitrineskab 175x80 cm. Fremstillet i sort jern og glas.

 

Jeg har især en svaghed for de lidt mere rå vitrineskabe i jern med glaslåger fra Nordal. De skaber en utrolig smuk kontrast uanset om du bor strømlinet og minimalistisk i en nybygget villa eller lejlighed eller om du bor i en charmerende gammel murermestervilla eller lejlighed med stuklofter. De formår simpelthen at passe ind og tilføre indretningen et både råt og elegant touch uanset din indretningsstil. Jeg elsker den solide kvalitet og det enkle tidløse men alligevel rå design, som har fået et twist.

Hübsch vitrineskab

Hübsch har dedikeret sig til at designe kvalitet som på fineste vis forener funktionalitet og æstetik, samtidig med der leges med materialer, mønstre og farver. Det ses også tydeligt i deres smukke vitrineskabe. Her finder du alt lige fra metal vitrineskabe til skabe i træ, store og små, lukkede og åbne, kort sagt her finder du det du har brug for uanset behov.

Vitrineskab sildeben i egetræ fra Hübsch

 

Jeg vil især fremhæve det flotte vitrineskab i egetræ med et smukt sildebensmønster. Egetræet giver skabet et smukt, varmt udtryk som sammenholdt med det elegante sildebensmønster er en perfekt kombination. Dette er et lukket skab. Fordelen ved et lukket skab er, at det giver et ryddeligt udtryk, og du behøver ikke tænke over, hvordan du indretter det. I hvert fald ikke i forhold til det visuelle udtryk.

Et andet skab fra Hübsch, som jeg også vil fremhæve er et smukt skab i egetræ med glas i både siderne og i lågerne. Selvom det er et stort vitrineskab, så gør glas i både sider og fronter, at det har et visuelt let udtryk.

Hvilket skab skal jeg vælge?

Mulighederne er uendeligt mange. Har du brug for et smalt vitrineskab eller et stort vitrineskab? Skal du bruge det udelukkende til praktisk opbevaring eller skal det også fungere som udstilling af dine smukke ting? Skal det være et skab på ben eller skal det være et væghængt vitrineskab? Skal det være i jern eller træ, sort eller hvidt?

 

Hvad skal du bruge dit vitrineskab til? Ønsker du at bruge det hovedsageligt til udstilling eller opbevaring af dine fine nips og bøger, så skal du vælge et glasskab. Hvis du derimod ønsker kun at bruge det opbevaring, fx på kontoret til mapper og papirer, så bør du vælge et enkelt helt lukket skab eller et skab med en overflade, som gør at man ikke tydeligt ser de ting, som du har i skabet.

Find ud af, hvad dine behov er, og vælg så det skab, som giver dig den helt rigtige mavefornemmelse.

Hvis du har brug for vejledning til at vælge det rigtige skab til dit hjem, eller har flere spørgsmål omkring ét eller flere af de vitrineskab du finder på shoppen, så er du meget velkommen til enten at ringe eller skrive til mig 🙂

Gå ind og lad dig inspirere af de mange smukke vitrineskabe her på shoppen.

/Malene