Lamper der hitter i 2020

Thane bordlampe i sort

Lamper, lamper, lamper!! Du kommer ikke udenom lamper, når vi snakker indretning anno 2020. Tendenser udvikler sig og skifter konstant, og det kan til tider være svært at navigere rundt i. Lamper har længe været en vigtig faktor i indretningen, ikke bare som en funktionel lyskilde, men også som et æstetisk element. Igennem de sidste 10 år er fokus på lamper blot blevet større og større, og med rette. Lamper kan virkeligt gøre den helt store forskel i det udtryk, et rum har, både ved hjælp af lyskilden og designet.

Jeg giver her mit bud på, hvilke lamper der hitter i 2020 og hvad du skal holde øje med, hvis du vil være med på de sidste nye tendenser.

Hübsch bordlampe i hvid glas

 

Geometriske former

De geometriske former har i flere år haft en stor plads, og det forsætter de med ind i 2020. En af mine favoritter, som både har det geometriske design, samtidig med at den er let og elegant er Molecular lampen har House Doctor. Det er efterhånden en gammel kending, men det gør den ikke mindre interessant.

Molecular lampe i sort og messing

 

Synlige pærer

Synlige pærer er old news. Men synlige pærer er ikke længere bare en fatning med en pære eller et element du kan se igennem en klar glasskærm. Pærerne er nu blevet et bærende element i designet og erstatter den gennemsigtige lampeskærm. Især hvid og røgfarvede pærer i store størrelser, har gjort sit helt store indtog i 2019, og det fortsætter. En stor hvid pære, kan give din lampe et helt nyt og opdateret udtryk.

Hübsch har været specielt dygtige til at fange denne trend i deres lampe designs. Her er de store pærer blevet det bærende element. Denne trend giver et både minimalistisk og rent udtryk til din indretning.

 

Lamper med synlige pærer fra Hübsch

 

Lamper i naturmaterialer

Lamper i naturmaterialer som jute eller papir kommer du ikke udenom her i 2020. Vi begyndte så småt at se tendensen med flettede lampeskærme i jute i 2019, og den trend vokser sig meget større her i 2020.

Bambus lampeskærmene fra Broste Copenhagen har været populære i flere år, de har et enkelt design, som kombineres med det varme udtryk fra bambussen. Der har været et byggeboom i Danmark igennem flere år, dvs. at mange bor i nybyggede, strømlinede hjem. Når denne type hjem skal indrettes, er udfordringen at få noget varme, sjæl og personlighed tilført. Her er lamper i naturmaterialer et fantastisk godt virkemiddel.

Nordal Jute lampeskærm Ø50 cm. Flettet lampeskærm

 

Oversize lampeskærme

Oversize lampeskærme er the one and only her I 2020. De kan nærmest ikke blive for store. Men når lamperne bliver så store, er det også vigtigt, at du har loftshøjden til det, for at det ikke kommer til at virke for bombastisk. Samtidig synes jeg også, det er alfa og omega, at når du går oversize, så skal du vælge en lampe med et let udtryk, så du kan opnå et næsten svævende og drømmende udtryk. Derfor vil en oversize lampe i rispapir være det perfekte valg. Her har House Doctor virkeligt ramt plet med deres nye lampeserie Bidar. De har et smukt og rent udtryk, og går lige fra mindre størrelser til oversize. Du kan enten vælge at hænge den store lampe for sig selv, eller kombinere de forskellige størrelser, begge dele fungerer så flot.

 

Svævende lamper

En ny elegant lampetrend er ved at gøre sit indtog. I stedet for en omsluttende skærm, ser vi mere og mere lamper som har et let og svævende udtryk. Det komme til udtryk ved en rund flade, som afskiller fatning og lampe, og på sin vis, gør det ud for en lampeskærm.

Udtrykket er let og stilrent og utroligt enkelt. Der findes både bordlamper og pendler, som følger denne trend. Den smukke Glow bordlampe fra House Doctor passer perfekt ind i denne trend. Og hvis du kombinerer den med en flot hvid pære, så rammer du lampetendenserne for 2020 perfekt.

 

House Doctor Glow bordlampe i messing

 

Lamper med flere funktioner

Lamper med flere funktioner er et kæmpe hit. Det kan være en lampe kombineret med musik, en lampe kombineret med en hylde, you name it. Det mulitfunktionelle hitter overalt i indretningen, de ting vi omgiver os med, skal helst dække flere behov på én gang.

Jeg har altid haft en forkærlighed for lamper der er kombineret med en hylde. De er super dekorative at bruge på væggen i stuen, hvor du så både har opbevaringsplads og lampe i ét design. De fungerer perfekte som sengeborde, hvor du har lampen integreret i hylden til dine briller og bøger.

 

Batteridrevne lamper

En lampe, som jeg vil fremhæve, er Coso fra House Doctor. Den kan vel ikke i den forstand kaldes multifunktionel, men den er så praktisk og har samtidig et virkeligt fint udtryk. Den skal ikke tilkobles husets elektriske system, den kører på batterier. Dvs. du kan skabe lys overalt i dit hjem eller udendørs under parasollen en varm sommeraften på et splitsekund. Du flytter lampen hen hvor du har brug for den, og du kan vælge at hænge den i den påmonterede krog eller sno den omkring et element, det vælger du helt selv. Så her får du max fleksibilitet sammenholdt med et godt design.

 

House Doctor Coso lampe i sort ø12,5 cm

 

Vigtigst af alt når du vælger lamper, gå efter det gode design, som passer ind i din stil. Vælg lamper, som du også kan se i din indretning om 5-10 år. Derfor bør du også gå efter den gode kvalitet, som bliver ved at fungere og holder sig flot. Det bliver du gladest for i længden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *