Vitrineskabe

Hvad er et vitrineskab?

Vitrineskab også kaldet en vitrine, er et skab med glasruder og træ- eller metalramme. Det bruges til at udstille hjemmets fineste og mest værdsatte genstande. Ordet vitrine stammer kommer af det franske ordre ”vitre” som betyder glasrude.

De første vitrineskabe gjorde sit indtog i 1800-tallet.

Førhen blev vitrineskabe hovedsageligt brugt til det fine porcelæn og glas, som kun blev fundet frem til helt særlige lejligheder. Dvs. vitrineskabe oftest fandtes i de mere velhavende familier. I dag er vitrineskabe blevet allemandseje og de trender i indretningen mere end nogensinde før.

Vitriner findes i mange stilarter, størrelser og i mange materialer. Det spænder lige fra det helt klassiske skab i træ med glasruder, som står solidt på jorden til skabe i jern, der står på høje, slanke ben.

Hvad er fordelen ved et vitrineskab?

Der kan nævnes flere fordele ved disse smukke skabe. Du får masser af ekstra utroligt dekorativ

opbevaring. Du kan med fordel flytte dine fine keramikkrus, dine vinglas og flotte fade over i et vitrineskab, og du kan hermed få frigivet en masse plads i dine køkkenskabe.

Du kan indrette dit vitrineskab med dine yndlingsting, fx arvestykker, fund fra rejser, børnenes hjemmelavede ler-figurer og her står de smukt udstillet helt uden at blive støvede, som de ellers ville gøre på en almindelig hylde.

Et vitrineskab er med til at skabe hygge og stemning. Du kan virkeligt sætte dit eget præg på dette møbel. Da udtryk helt afhænger af, hvordan du indretter det.

Sådan indretter du et vitrineskab

Hvordan får du dit glasskab til at se smukt og indbydende ud? Det allervigtigste er ikke at overfylde skabet, det skal se enkelt let og luftigt ud. Det gør du ved ikke at indrette det med alt for mange store elementer. Kombinér ting i forskellige størrelser og former, samtidig med at der skal være god luft imellem tingene.

Er du klar til at skabe hygge og stemning i dit eget hjem, så gå ind og find inspiration til dit nye vitrineskab blandt vores store sortiment.

Groovy vitrineskab fra Nordal i sortmalet jern og rillet glas i sider og skabslåger.