Boligindretning 2020 – trends og tendenser

Trends 2020

Vi tager om lidt hul på et nyt årti. 2020’erne kickstartes og tanker om en ny begyndelse og et optimistisk, håbefuld fremtidssyn er sat i gang

Vi inspireres af en frisk start med muligheden for at vaske tavlen ren. Vi er i en moden periode, hvor vi hviler i os selv og har fokus på vores identitet. Fokus i boligindretning og vores livsstil kommer til at ændre sig. Vores fokus retter sig mere og mere i retning af langtidsholdbare og personlige produkter og løsninger. Boligindretningen viser og udtrykker vores personlige identitet og vil have et spirituelt og åndeligt touch.

Materialer

Der vil være fokus på “ærlige” og naturlige materialer med et lettere rustikt udtryk mikset op med afdæmpede farver og enkelte pangfarver.

Farvet glas

Den store trend med farvet glas kommer til at forsætte med fuld styrke ind i 2020. Gerne med organiske former. Her rammer de smukke drikkeglas og karafler fra Kodanska spot on.

Jute er det nye sort

Jute er et materiale, som for alvor gjorde sit indtog i 2019. Både med sit naturlige udtryk og i sorte udgaver. Jute er et utroligt slidstærkt materiale, som samtidig giver dit hjem et varmt og naturligt touch. I stedet for traditionelle lampeskærme i stof kan du nu få de smukkeste flettede lampeskærme i jute. Runde og firkantede gulvtæpper i jute, bliver en også endnu større trend i 2020 end den var i 2019. Både Nordal og House Doctor har givet deres bud på gulvtæpper i jute. 

Gunmetal metaller - trends 2020

Træ, træ og endnu mere træ

Træ med sit helt naturlige udtryk er et en kæmpe tendens. Alle træsorter hitter, men især skal fremhæves eg og ask. De er begge hårdttræssorter- dvs. de er utroligt stærke og kan holde til hverdagens brug i mange år.

Bambus er også en træart, som vi vil se endnu mere til i 2020. Både som møbler og gulve. Bambus er en kæmpe, nærmest uendelig, naturressource. Det er den hurtigst voksende plante overhovedet, og den udskiller samtidig 35% mere ilt end andre planter og træer. Samtidig har den styrke som både eg og ask.

Metaller især messing med sit klassiske udtryk eller brunerede udgaver fortsætter. En ny metalfarve, som kommer til at vinde indpas, er gunmetal, som har et lidt mere råt udtryk.

Soveværelse

Ler, terrakotta og det kalkede udtryk, som især kendetegner den nordiske stil vil have en kæmpe stor plads i indretningen i 2020, hvor vi kombinerer det meget rustikke med det delikate. Krukker og potter i ler og terrakotta vil have et mere rustikt udtryk, end vi har set det i de tidligere sæsoner.

Indenfor tekstiler vil uld, silke og hør blive en meget stor trend i 2020. Velour vil også forsætte, dog ikke i så stor grad som tidligere, men du kommer ikke udenom velour heller ikke denne sæson. Miks de fine silker og hør tekstiler med lidt grovere uldtekstiler eller tungere velourtekstiler for at skabe kontraster og dynamik.

Kvalitet og funktionalitet

En klar tendens er at rydde op og gøre plads. Brug og smid væk-kulturen er i den grad væk! Vi gør plads i vores liv og bolig, Det er ikke længere nok, at de ting vi så køber, er nye, smarte og moderne. De skal være i høj kvalitet, så de holder i mange år samtidig med at de gerne skal have en praktisk funktion.

50 shades of blue

Indenfor farver vil 2020 også være kontrasternes tid. Det vil være sorte og brune farver kombineret med lette farver. Men den helt store trend indenfor farver er blå! Især blå i både helt lyse nuancer og en stærkere blå, som er udråbt som årets farve. De blå farver strækker sig lige fra den mintblå, til lyse, ducede gråblå nuancer over i den stærke blå. Hvor er det så lige at blå bliver farven? Det giver egentlig fint mening, nu hvor vi er i en tid hvor der i den grad er fokus på naturen, dens sårbarhed og fremtiden. Den blå farve kan kaldes for en form for repræsentant for havet og himlen.

Hvis der er noget, som forsætter sin sejrsgang ind i den nye sæson, så er det de brændte og beige nuancer. De går igen både i møbler, vaser, puder og på væggene. Heldigvis går de brændte nuancer fantastisk sammen med de blå farver.

Her viser Nordal hvordan blå, beige og brændte nuancer kombineres på smukkeste vis. Og samtidig hvordan velour og jute komplimenterer hinanden.

NOrdal velour lampeskærm i blå
Lookbook

Planter i indretning

I 2020 kan du nærmest ikke få for mange planter i indretningen. Tendensen peger i retning af, at du nærmest overfylder dit hjem med planter, som om du skaber din egen lille private regnskov. Trenden med planter i hjemmet er ligesom årets farve udsprunget af vores fokus på klimaet og de udfordringer vi oplever med klimaforandringerne.

Hvilke planter skal du så vælge? Trenden for 2020 er citrustræet stadig træet! Er du på udkig efter mindre planter til dine urtepotter og krukker, så peger trenden i retning af planter med lilla blade. Miks og match forskellige arter for at skabe dit eget udtryk.

En anden tendens, indenfor planter, som også er skabt udefra et både æstetisk og et bæredygtigt synspunkt er evighedsbuketterne. De understreger vores afstandtagen til brug og smid væk-kulturen. De er noget af det smukkeste, de er i den grad med til at understrege den afslappede nordiske stil, samtidig med at de holder sig smukke i lang tid. De er gode både for miljøet og din pengepung.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *