10 tips til nordisk stil

Soveværelse

Der findes et hav af forskellige måder at indrette sin bolig på. Jeg er nærmest faldet for den nordiske stil. Den viser bare sin charme på en helt unik måde og giver masser af kant og personlighed. I dette blogindlæg vil jeg nævne 10 tips til nordisk stil og hvordan du kan skabe det ideelle nordiske hjem

Tip 1: Hold din indretning stilren

Hvis jeg siger Ludwig Mies van der Rohe, så ved det fleste nok ikke hvem det er. Dog er det ham som er kendt med citatet “Less is more”, som alle kender. Et citat der bare fuldkommen beskriver nordisk stil. Det skal være stilrent og enkelt. For meget rod og uorden skaber ikke et komplet overblik over din bolig.

Med enkeltheden som fællesnævneren i din indretning viser du både for dig selv og andre, at du har styr på dit hjem. Tag kontrollen og gør det så hyggeligt at være hjemme efter en lang arbejdsdag.

Tip 2: Inddrag de lyse elementer

Jeg elsker de lyse elementer. De fremmer overskud og energi og giver dit hjem en let fornemmelse. Især når vi er i de sene efterårsmåneder og igennem hele vinteren, har jeg brug for den lette stemning. De lyse elementer giver også en flot kontrast til de mørke møbler, som du måtte have i hjemmet. Mikset af de mørke og lyse elementer bliver også en af de store trends i 2020.

Vælg de lyse gardiner frem for de mørkegrå, eller miks de mørke gardiner med helt lyse undergardiner. Gå gerne i den kreative tænkeboks og se hvordan kontraster kan hjælpe dig, så farver bliver brugt på en optimal og hensigtsmæssig facon. Dette giver nemlig kant og personlighed!

Tip 3: Husk kontraster

Det kan være fristende at holde sit hjem tone i tone, men gør du det, kan dit hjem meget nemt komme til at fremstå lidt udtryksløst. Kontraster er bare så essentielt at have med i sin indretning. Du kan skabe kontrast på mange måder. Mit bedste råd her er at prøve dig frem. Begynd roligt med enkelte ting, som en smuk kommode i lyst egetræ og hav en farvet bordlampe ovenpå. Er dit spisebord mørkt, kan du have en flot metalfarvet vase ovenpå med en flot plante i. 

Modsætninger mødes og giver dit rum et helhedsudtryk. Kontrasten behøver nødvendigvis ikke at være dominerende. Du kan nå langt med små detaljer ligesom jeg nævnte før med et mørkt spisebord, hvortil en flot metalfarvet vase står på den. Eller som vist på smukkeste vis på billedet her, de lyse nuancer kombineret med vaser i dybe, blå nuancer.

Hübsch bordlampe i glas i blå og rosa

Tip 4: Luk naturen ind

I et andet blogindlæg fortæller jeg om trends og tendenser for 2020. Et tema der går igen er de naturlige elementer. Egetræ, bambus, rattan, læder, jute, osv. er blandt de ting som vil fortsætte deres tilstedeværelse i de danske hjem, og som er essentielt for den nordiske stil.

Så hvis du ikke har disse elementer i dit hjem, så er det bare med at få fat i dem. Bor du i midten af storbyen, kan det være en lidt længere tur at komme ud i naturen, men savnet kan mindskes en smule ved at lukke naturen ind i dit hjem. Hvilke møbler og boligtilbehør skal så være i de naturlige farver? Godt spørgsmål. Stole med rattan er blevet et kæmpe hit og selv lamper kan fås med jute. Det bringer bare varme og liv, så være ikke bange for at få naturen ind i alle dine rum. 

Nordisk indretning

Tip 5: Kvalitetsmøbler giver dig en lang holdbarhed

Mit femte tip er at have fokus på kvaliteten, når du køber dine designmøbler og andet interiør. Dine møbler skal holde til hverdagens brug. I mange år. Punktum. Det duer ikke at skifte møbler ud ofte, så hellere investere i noget, som både ser super smukt ud og holder til hverdagens slid. 

Her på hjemmesiden sørger jeg altid for at udvælge de bedste designs og kvaliteter. Du kan ikke købe noget hos Packhouse, som jeg ikke selv kan stå inde for. Udover at du skal være opmærksom på den kvalitet du køber, så skal du også tjekke op på interiørets funktionalitet. Giver kvaliteten og designet dig mulighed for mange anvendelsesmuligheder, eller skal det bruges på en bestemt måde? Jeg har selv en forkærlighed for, at mit møbel skal kunne bruges og placeres på mange måder. 

Er du i tvivl om møblets kvalitet, så vil jeg anbefale dig at tage kontakt til mig, så kan vi få os en super god samtale

Tip 6: Husk dine metaller

Metal giver det rå udtryk og så det ser bare super flot ud i den nordiske indretning. Jeg ser rigtig mange lamper, lampeskærme, barborde, knagerækker og s-kroge, som har fået den smukke messingfinish. Messing giver et lækkert og gyldent udtryk til dig, hvis du har brug for at skabe opmærksomhed på et specifikt objekt. 

Jern i sig selv er også et fantastisk metal. Det er yderst holdbart og en række af de forskellige designs du finder her på shoppen er bl.a. i jern. F.eks. et vitrineskab i sort jern, som du kan have i stuen til udstilling af dine fine nipsting og bøger. Det passer også i køkkenet til dit porcelæn og kogebøger. Det har et let udtryk, som gør at det passer flot ind i de moderne nordiske hjem. Det rå udtryk, som jern giver, er også en flot kontrast til de pæne overflader.

Kombinationen af det rå og det pæne, giver en fantastisk dynamik i indretningen. 

Tip 7: Planter..!!!

Det er lidt ironisk at ligesom planter vokser sig større, så er mængden af planter i de danske hjem nærmest ekspotentielt voksende. Så ja selvfølgelig skal du da fortsætte med skaffe dig flere planter til din indretning  

Med nærmest en regnskov af planter, kræver det en særlig indsats for at holde de grønne planter i live. Og det er da bare super fedt. Det føles nærmest terapeutisk at vande og vedligeholde alle sine planter. Derudover gør det dine rum livlige og der er plads til at være kreativ. Hæng dem fra loftet, hav en række planter stående på en væghylde, stil en på dit spisebord, hav en på dit skrivebord… ja overalt. 

Til en flot plante hører selvfølgelig også flotte krukker og potter til. Brug terracotta til at skabe det naturlige look i dit hjem, eller beton for at give et mere råt touch. Miks forskellige planter og potter sammen, for at skabe et uhøjtidligt nordisk udtryk. 

Lookbook
Soveværelse

Tip 8: Boheme & Spiritualitet

Fremhæv en ægte boheme og spirituel atmosfære i en nordisk indretning. Vi har i disse online tider brug for fordybelse og ro i tilværelsen, og vi søger derfor mere og mere efter det spirituelle, også i indretningen, hvilket giver den skønneste boheme stemning. Dette soveværelse, emmer, efter min mening, af skøn nordisk boheme stemning. Her er virkeligt fokus på naturmaterialer, det rå jute tæppe under sengen er en flot kontrast til et let hvidt hør-sengetæppe. Et skøn lyst og naturligt rum, som vil få dig til at slappe af og gøre dig i stand til at lade batterierne op.

Det er vigtigt med elementer, som går i kontrast med dine hvide vægge og hvide gardiner. 

Tip 9: Skab orden og hav kun de nødvendige ting fremme

En slags forlængelse fra mit første tip. Grib kontrollen i dit hjem og vis det fra sin bedste side. Vælg en kommode med en masse skuffer og låger, og gem overflødige ting væk. Du har måske en favoritbog og andre pyntegenstande, som skal have opmærksomheden. Derfor skal du netop kun vælge få genstande, frem for mange, så der ikke bliver skabt forvirring. 

Måske har du nogle ting, som er utrolig pæne, men ikke nødvendigvis skal have alt opmærksomhed. Et stort skab med glaslåge ville være oplagt her. Så kan du ‘gemme’ dine ting der, hvor de kan vises uden at stjæle for meget opmærksomhed. Måske netop derfor, vitrineskabe er så utroligt populære i den nordiske indretningsstil.

Hübsch bordlampe i messing

Tip 10: Husk de rigtige farver

I den nordiske indretning har farver selvfølgelig en altafgørende betydning. I det nordiske hjem finder du de lyse og brændte farver som de mest dominerende. Hav dine væg til at være hvide, lysegrå eller eventuel beigefarvet. De lyse farver får dit hjem til at fremstå rent, enkelt og afslappet.

I tip 3 snakkede jeg om kontraster, hvilket gør sig gældende igen her. Med mørke eller stærke farver kan du skabe fokuspunkter i dit hjem, når væggene er lyse. Her kan du have pyntegenstande i en kontrastfarve, så den tager opmærksomheden i indretningen. Det giver en helhedseffekt og skaber kant og personlighed. 

Og voilà, så nåede du igennem mine 10 tips til nordisk stil for at indrette dit nordiske hjem. Måske gør du allerede nogle af de 10 tips i forvejen, men har fået et par nye brugbare tips undervejs. Vi opdaterer vores blogs løbende, så skriv dig op til vores nyhedsmail, så vil du blive opdateret, når der kommer nyt på bloggen